Conscious Discipline

FemkeLIEFDEHeb je weleens tegen jezelf gezegd: ik heb alles geprobeerd om mijn kind zover te krijgen dat hij zich aankleedt, zijn huiswerk doet of zijn kamer opruimt? En vervolgens verzucht: ik geef het op? Ben je het zat om politieagent te spelen in je eigen huis? Bij ‘Bewust en Positief Opvoeden’ draaien we deze vraag om: hoe kan ik mijn kind het beste helpen, zodat hij bereid is om te kiezen om… zich aan te kleden, zijn huiswerk te doen of zijn kamer op te ruimen. De enige persoon die je kunt veranderen ben jezelf.

De trainingen van Bewust en Positief Opvoeden zijn gebaseerd op de zeven vaardigheden van Conscious Discipline. Kom ervaren hoe een conflict met je kind als sneeuw voor de zon kan verdwijnen en  veranderen in medewerking.

Koop het boek over Conscious Discipline

 

In augustus 2010 bleek uit een onderzoek van het tijdschrift J/M dat bijna alle ouders het ouderschap vermoeiend vinden en als stressvol ervaren.

Hoe maak je van kinderen sociaal evenwichtige en weerbare personen? Dr. Becky Bailey ontwikkelde in Amerika het sociaal emotionele programma Conscious Discipline.

Leer de zeven inzichten voor zelfcontrole (voor ouders) en de zeven vaardigheden van opvoeden. Deze zeven vaardigheden zijn de enige eigenschappen die je nodig hebt om moeilijke momenten tijdens de opvoeding op een constructieve manier te kunnen oplossen.

‘Conscious Discipline’ is een opvoedkundig en wetenschappelijk onderbouwd sociaal emotioneel programma voor in de klas en je gezin.
Dit programma geeft jou en het kind levensvaardigheden waar je de rest van je leven iets aan hebt. Kalmte, bemoediging, assertiviteit, keuzes maken, empathie, positieve intentie en consequenties. Ontdek het zelf!
Dagelijkse conflicten worden uitdagingen in plaats van problemen als wij (als ouder en leerkracht) conflicten kunnen beschouwen als een kans om kinderen iets te leren. Word de coach van je kind in plaats van je persoonlijk aangevallen te voelen.
Discipline komt van het woord ‘discipel’ dat in het Engels ‘to teach’ betekent: iets aanleren, onderwijzen.