Daniëla Koele

Daniela KoeleDaniëla Koele is oprichter van Conscious Discipline Nederland en Mindfulness Kindertrainer in de methode Eline Snel. Vanaf 2011 werd het haar missie om Conscious Discipline naar Nederland te brengen. Dat is gelukt! Daniëla is van origine journalist en woont en werkt op Schiermonnikoog. Ze is moeder van een zoon van 19, die ze met Conscious Discipline heeft opgevoed. “Mama,” zei hij op 8-jarige leeftijd, toen ze schreeuwend riep dat hij uit bed moest komen, “Ik dacht dat je dat wel anders zou doen, namelijk op een Conscious Discipline manier.”

Kracht

Elf jaar geleden ging ik voor het eerst met mijn zoon en een vriend naar Florida. Onzeker na mijn scheiding, onzeker of ik mijn zoon wel genoeg stabiliteit bood. Daar ontmoette ik ouder/kind coach Ginny Luther (Certified Conscious Discipline Instructor en Loving Guidance Associate), die mij op de tweede dag al zei: ‘Alles wat ik als ouder/kind coach al jaren aan ouders en leerkrachten probeer te leren, doe jij op natuurlijke wijze. Je bent een goede moeder.’ Deze woorden veranderden letterlijk mijn leven. En ze hebben me mijn kracht doen ontdekken.

Onder de indruk

In de zomer van 2011 ben ik voor de derde keer naar Florida geweest en heb ik tijdens het Conscious Discipline Summer Institute 1 geleerd hoe de bijzondere vaardigheden van dit sociaal-emotionele programma in de praktijk gebracht kunnen worden. Ik was onder de indruk. Ik heb vele opleidingen gedaan en boeken gelezen, maar nog nooit zoiets ‘logisch’ en tegelijkertijd zoiets bijzonders en simpels gehoord en gezien. Het ontroerde me. Waarom gaan we niet allemaal zo met onze kinderen om? Waarom laten we ze niet gewoon hun emoties ervaren, zonder ons persoonlijk aangevallen te voelen, en zonder dingen van ze te verwachten die ze op hun leeftijd nog helemaal niet kunnen? Waarom leren we ze niet het leven te leven? Gebaseerd op ‘verbinding’ in plaats van angst. Wat een liefde en veiligheid zal dat geven.

Mijn missie

Het werd mijn missie om Conscious Discipline naar Nederland te brengen. Dat is gelukt! Inmiddels werk ik samen met opvoedcoach en trainer Judith van Houten en geven we trainingen, cursussen en huiskamerbijeenkomsten ‘Bewust en Positief Opvoeden’, gebaseerd op de methode Conscious Discipline.

e-mail daniela.koele@consciousdiscipline.nl