Ouders

De reis van angst naar liefde

Willen we niet allemaal dat onze kinderen gelukkig zijn? Hoe leer je ze dat? Hoe leer je ze met hun gevoelens om te gaan, te accepteren wat er is en respectvol en integer op andere mensen te reageren?

Conscious Discipline (Bewust Opvoeden) omvat het allemaal. Geeft u uw kinderen weleens hun zin om van uw schuldgevoel af te komen? Of omdat u geen zin heeft in conflicten? Zegt of doet u weleens dingen waarvan u gezworen heeft dat u ze nooit zou doen als u zelf kinderen zou hebben? Heeft u weleens het idee dat de kinderen in huis de baas zijn in plaats van uzelf? Vreest u weleens de verbinding met uw kind kwijt te zijn?

Conscious Discipline is een reis. Een reis van angst naar liefde.

Wat je zelf niet hebt geleerd, kun je ook niet aan anderen leren. Leer daarom de zeven inzichten voor zelfcontrole (voor ouders) en de zeven basisvaardigheden van opvoeden. Zo voelt u zich empowered om de dagelijkse conflicten te zien als een kans om kinderen iets te leren.

Leer kinderen levensvaardigheden waar ze de rest van hun leven profijt van hebben. Bent u niet juist daarom een papa of mama geworden?

Als uw kind wegloopt in een druk winkelcentrum, zegt u dan boos ‘Kom hier, anders verdwaal je!’? Of: ‘Blijf goed bij me in de buurt, zodat ik ervoor kan zorgen dat je veilig bent. Ik houd van je en ik zou niet willen dat er iets met je gebeurt.’ Wat voelt beter? Liefde zorgt ervoor dat je gevoel van veiligheid toeneemt. En vanuit een gevoel van veiligheid kun je zelf oplossingen bedenken voor problemen en neemt de bereidheid toe om te doen wat de ander wil (en daarmee de ‘luistervaardigheid’ van uw kinderen).

Word u bewust waar u voor kiest. Voor angst, beschuldigingen en strijd tegen dingen die niet gaan zoals ze zouden moeten gaan? Of voor respect, liefde en een openheid naar het leven, met al zijn onvoorspelbaarheid?

Leer hoe u een ferme toon kunt gebruiken en hoe u kinderen benadert die niet benaderd willen worden, omdat ze te boos of verdrietig zijn.

Leer over Het Slimme Brein (Brain Smart®), de Veilige Plek (Safe Place™), de S.T.E.R en zorg voor een gezellige sfeer in huis, waarbij kinderen zich veilig voelen en voor zichzelf kunnen opkomen tijdens ruzies met broertjes of zusjes.