Dit zijn wij |Daniëla Koele

Elf jaar geleden ging ik voor het eerst met mijn zoon (toen 8) en een vriend naar Florida. Onzeker na mijn scheiding, onzeker of ik mijn zoon wel genoeg stabiliteit bood. Daar ontmoette ik het nichtje van mijn vriend, een ouder/kind coach die mij op de tweede dag al zei: ‘Alles wat ik als coach al jaren aan ouders en leerkrachten probeer te leren, doe jij op natuurlijke wijze. Je bent een goede moeder.’ Deze woorden veranderden letterlijk mijn leven. Ze hielpen mij mijn kracht en zelfvertrouwen te ontdekken. 

Daniëla met parkiet op hoofd

Onder de indruk

In de zomer van 2011 ging ik weer naar Florida en heb ik tijdens het Conscious Discipline Summer Institute geleerd hoe de bijzondere vaardigheden van dit sociaal-emotionele programma in de praktijk gebracht kunnen worden. Ik was onder de indruk. Ik heb vele opleidingen gedaan en boeken gelezen, maar nog nooit zoiets ‘logisch’ en tegelijkertijd zoiets bijzonders en simpels gehoord en gezien. Het ontroerde me. Waarom gaan we niet allemaal zo met onze kinderen om? Waarom laten we ze niet gewoon hun emoties ervaren, zonder ons persoonlijk aangevallen te voelen, en zonder dingen van ze te verwachten die ze op hun leeftijd nog helemaal niet kunnen? Waarom leren we ze niet het leven te leven? Gebaseerd op ‘verbinding’ in plaats van angst. Wat een liefde en veiligheid zal dat geven.

Ik heb zoveel geleerd van mijn zoon

Humor

Het werd mijn missie om Conscious Discipline naar Nederland te brengen. Dat is gelukt! Van origine ben ik journalist en tegenwoordig woon en werk ik op Schiermonnikoog. Heerlijk midden in de natuur. Sinds 2017 ben ik ook Mindfulness Kindertrainer in de methode Eline Snel. Nu Conscious Discipline ook in Nederland te vinden is, is het mijn missie ouders te helpen hun kinderen (en zichzelf) veerkrachtig en vol zelfvertrouwen in het leven te zetten. Mijn zoon is inmiddels 19 en ik heb zoveel geleerd van hem. Over mezelf, maar ook over compassie en acceptatie. Hij spiegelt me in mijn reis een liefdevoller persoon te worden, zoals toen ik een keer schreeuwend riep: 'En nu je bed uitkomen!' Hij antwoordde rustig: 'Nou, ik dacht dat je dat wel anders zou doen, namelijk op een Conscious Discipline manier.' Hoe fijn is het als je het ouderschap met humor tegemoet kunt treden. 

Huiskamerbijeenkomsten

Inmiddels werk ik al jaren samen met opvoedcoach en trainer Judith van Houten. Samen geven we de cursus ‘Bewust en Positief Opvoeden’, gebaseerd op de methode Conscious Discipline. Dit doen we bewust in kleine groepen in de vorm van huiskamerbijeenkomsten. Zo zorgen we voor een veilige en verbonden sfeer, precies waar Conscious Discipline om draait.

Dit zijn wij | Judith van Houten

Mijn loopbaan is begonnen bij het werken met peuters en basisschoolkinderen, en eindigde bij tieners. De laatste 35 jaar begeleidde ik ouders en hun kinderen in het speciaal voortgezet onderwijs in Amsterdam. 

Speciale aandacht

Kinderen die op het speciaal onderwijs zitten, hebben altijd mijn speciale aandacht gehad. Ook hun ouders die het daardoor vaak niet makkelijk hadden. Enerzijds met hun kind qua gedrag en anderzijds omdat de meningen over hun kinderen door anderen vaak negatief waren. Speciaal onderwijs heeft lang in een negatief daglicht gestaan, maar wat zou ik elk kind het gunnen. Kleinere klassen en docenten die hier echt voor kiezen.  

Zelf heb ik een gezin van 3 kinderen gehad en inmiddels ben ik de trotse oma van 2 kleinkinderen.

Hondentraining

Daniëla en ik kwamen elkaar tegen op een hondentraining en we vonden elkaar al gauw in de ideeën daarover. Hoe groot was onze verbazing dat we nog meer gemeen hadden, namelijk het positief opvoeden van kinderen. Ik beroepsmatig en Daniëla vanuit haar missie het gedachtegoed van Concious Discipline naar Nederland te brengen. 

Behulpzaam

Het werd een intensieve samenwerking. Samen gaven we trainingen aan ouders hierover en ervoeren we hoe behulpzaam dat was. Ouders die niet meer wisten wat te doen en aan het eind van de cursus zeiden: 'Ik weet nu altijd wat ik kan doen’. 

Kinderen positief opvoeden, dat is behulpzaam

Verbazing bij ouders

Door corona hebben we onze trainingen moeten stilzetten. Ik heb het enorm gemist. De intieme en veilige sfeer die we iedere keer wisten te creëren in de groep en de verbazing van ouders wat er allemaal kan gebeuren met een hele kleine, andere aanpak.

Wat mij betreft gaan we nog lang door om onze kennis door te geven aan ouders. Wij weten dat en ouder en kind er gelukkiger van worden.

Conscious Discipline Nederland | In Contact met je Kind
Daniëla Koele
Schiermonnikoog
M. 06–40324270
Judith van Houten
Baarn
M. 06-23960479
info@consciousdiscipline.nl

Top dat je je kwetsbaar opstelt door je eigen situatie en ervaring te gebruiken, dat spreekt aan.
Job


website realisatie CCMP digital agency