Wat is  Conscious Discipline?

Hoe maak je van kinderen sociaal evenwichtige en weerbare personen? Dr. Becky Bailey ontwikkelde in Amerika het sociaal emotionele programma Conscious Discipline: een opvoedkundig en wetenschappelijk onderbouwd programma voor in de klas en je gezin. Het programma is bedoeld voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar.

Beste opvoedboek van Amerika

Conscious Discipline, building resilient classrooms (veerkrachtige klassen), is een boek voor leerkrachten dat in Amerika is uitgeroepen tot beste leerkrachtenboek van het jaar (door leerkrachten). Ook het boek voor ouders 'Easy to love, difficult to discipline' is in 2010 uitgeroepen tot beste opvoedboek van Amerika.

Conscious Discipline is tevens een evidence based (wetenschappelijk onderbouwd) pestpreventieprogramma.

De kracht van

Conscious Discipline is gebaseerd op zeven pijlers:

1. De kracht van perceptie – niemand kan je boos ‘maken’ zonder jouw toestemming
2. De kracht van eenheid – focus op verbinding, we horen bij elkaar
3. De kracht van de aandacht – waar je je aandacht op richt, neemt toe
4. De kracht van de eigen keuze – de enige persoon die je kunt veranderen ben jezelf
5. De kracht van liefde – zie het beste in anderen
6. De kracht van acceptatie – dit moment is zoals het is
7. De kracht van intentie – fouten zijn kansen om te leren

Scholen

Leer hoe je veiligheid en verbinding creëert op jouw school: de twee belangrijkste voorwaarden voor een goede leeromgeving. Conscious Discipline gebruikt de dagelijkse omgang met elkaar als sociaal emotioneel leerplan. Daarbij zijn de kinderen zelf de lessen.

Het programma integreert sociaal-emotionele vaardigheden en zelfregulatie in het klaslokaal. Inzicht in Het Slimme Brein Model helpt om je aandacht eerst te richten op je eigen innerlijke bewustzijnsstaat (die vooraf gaat aan je gedrag) en daarna pas op het gedrag van het kind. Hierdoor leert zowel de leerkracht als het kind zichzelf te reguleren en van daaruit vaardigheden te ontwikkelen om problemen op te lossen en doelen te bereiken.

Conscious Discipline vermindert agressie, creëert een positief schoolklimaat en stimuleert het optimale leervermogen.

Het programma leert je gedragsproblemen te voorkomen of effectief te hanteren. De methode is in Amerika zeer succesvol en de eerste reacties in Nederland zijn uitermate positief. Meer informatie? Neem contact op met de stichting lovingguidance.nl 

Conscious Discipline Nederland | In Contact met je Kind
Daniëla Koele
Schiermonnikoog
M. 06–40324270
Judith van Houten
Baarn
M. 06-23960479
info@consciousdiscipline.nl

Voordat ik de cursus ging doen, zag ik echt op tegen de vakantie. Twee weken met de kinderen thuis! Nu ik de cursus heb gedaan, kijk ik er naar uit.
Linda


website realisatie CCMP digital agency